Este important ca părintele sau tutorele legal să pregătească elevul pentru acest program și să sprijine voluntarul în organizarea activităților și temelor pentru acasă.

 

Elevul trebuie să aibă acces la internet de pe laptop / calculator / telefon, cu cameră video și microfon funcțional, pentru a putea participa online;

 

Voluntarul stabilește  direct cu părintele/ tutorele legal toate detaliile legate de întâlnirile săptămânale( data, ora, platforma online aleasă de voluntar);

 

Unde facem temele?

Activitățile educaționale se vor desfășura ONLINE

 

Voluntarul îl sprijină pe copil și îi explică anumite noțiuni, prin activități creative, jocuri.

 

Voluntarul îl îndeamnă pe copil să-și exprime opinia în legătură cu orice subiect. Dorim să le dezvoltăm si vocabularul și modul lor de exprimare.

 

Voluntarul observă toate eforturile depuse de copil și îl complimentează și apreciează reușitele. Mândria pentru propriile rezultate este între cele mai bune forme de motivație, mai ales pentru copii.

 

Reguli de bază 
în lucrul cu copiii 

Proiectele Smiles&Hugz

> Hai la teme!

Program adresat elevilor din clasele a II-a --> a VII-a proveniți din medii defavorizate care au nevoie de sprijin și ajutor la lecții.

 

Acest program se desfșoară prin: activitați educative, creative, recreative organizate online, de voluntari dedicați,  care urmăresc dezvotarea încrederii în forțele proprii ale copiilor și dezvoltarea lor pe toate planurile (personal, social, emoțional etc.)

> Evenimente

Smiles&Hugz va organiza:

  • evenimente culturale
  • ateliere de dezvoltare personală, 
  • coaching,
  • campanii legate de dreptul copiilor
  • campanii ce au ca scop actele de caritate.

 

Prin aceste evenimente vom asigura necesarul de rechizite școlare și sprijin material pentru copiii prinși în proiect. 

 

 

CONTACT

 

smiles.hugz@yahoo.com

smiles.hugz@gmail.com

Hai la teme -lucrul cu copiii 

Atunci când lucrăm cu copiii este nevoie de multă dedicare, delicatețe, atenție, răbdare și empatie. Dorim să îi desprindem din rutina zilnică.

 

Fiecare copil are propriul lui ritm de învățare și asimilare a cunoștințelor, iar la scoală, din cauza programei foarte încărcate, profesorul nu se poate dedica, de cele mai multe ori, fiecărui elev în parte.

 

Pentru a îmbunătății această problemă, voluntarii sunt cea mai bună și eficientă soluție.

 

Voluntarul nu îi rezolvă tema copilului, nu-i oferă răspunsurile pe care nu le știe, ci îl ajută să le găsească singur cu ajutorul întrebărilor.